Films

4 Mei Special: Django

12ViolenceDiscriminationSwearing
4 Mei Special: Django Special
Regisseur

Etienne Comar

Acteurs

Reda Kateb, Cécile De France, Antoine Laurent

Genre

Drama

Tijdsduur

2 uur, 25 minuten

4 Mei, Dodenherdenking in Nederland. Ook bij AnnexCinema staan we daar uiteraard bij stil. Met twee speciale voorstellingen met een bijzonder tintje.

Op donderdag 4 mei vertonen wij de films Django en Alone in Berlin. Twee bijzondere films over verschillende situaties tijdens de Tweede Wereldoorlog. Beide films krijgen een bijzondere lading mee. Voorafgaand vertonen wij namelijk de exclusieve première van de documentaire Het Verhaal van Henk van Es.

Een indrukwekkende documentaire, gemaakt door de Linschotense Remco van Es (Essential Production). Tot nu toe nergens anders te zien dan bij AnnexCinema.

Het verhaal gaat over zijn opa, Henk van Es, die tijdens de Tweede Wereldoorlog, als 17-jarige jongen door de Duitsers naar een werkkamp werd gestuurd. Deze documentaire duurt 30 minuten en draait voorafgaand aan beide films.

Na afloop van de documentaire is er om 20.00 uur gelegenheid om 2 minuten stil te staan bij alle oorlogsslachtoffers via een livestream van de Herdenking op de Dam.

Django
1943, het door Nazi-Duitsland bezette Parijs. De briljante, zorgeloze jazzgitarist Django Reinhardt is op het hoogtepunt van zijn roem en speelt in de grootste zalen van de stad. Ondertussen lijden zijn zigeuner-broeders door heel Europa onder de toenemende vervolging. Wanneer hij door de Nazi's gedwongen wordt om op tournee naar Duitsland te gaan, ziet hij geen andere uitweg dan om te vluchten...

Donderdag 4 mei
Aanvang: 19.10 uur
Zaal open: 19.00 uur
Prijs: 9,50 euro

Terug