Films

CinemaPlus: Lion

12Scary
CinemaPlus: Lion CinemaPlus
Regisseur

Garth Davis

Acteurs

Dev Patel, Rooney Mara, Nicole Kidman

Genre

Drama

Tijdsduur

2 uur, 25 minuten

CinemaPlus: Op een rustige dinsdagmiddag naar de film wanneer u de tijd heeft. Voor slechts 8 euro inclusief een kopje koffie of thee met wat lekkers voorafgaand aan de film. Op dinsdag 13 juni vertonen wij naast Lion ook Hidden Figures.

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal, vertelt Lion het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar.

Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Lion is de verfilming van de bestseller 'Mijn lange weg naar huis'. De verfilming kent een sterrencast waaronder (Oscar® winnares) Nicole Kidman, (Oscar® genomineerde) Roony Mara, Dev Patel en David Wenham.

Dinsdag 13 juni
Aanvang: 14.00 uur
Zaal open: 13.30 uur
Prijs: 8,00 euro p.p.

Terug