Films

CinemaPlus: Retour en Bourgogne

12SeksSwearing
CinemaPlus: Retour en Bourgogne CinemaPlus
Regisseur

Cédric Klapisch

Acteurs

Pio Marmaï, François Civil, Jean-Marc Roulot, Ana Girardot, María Valverde

Genre

Drama

Tijdsduur

2 uur, 20 minuten

CinemaPlus: Op een rustige dinsdagmiddag naar de film wanneer u de tijd heeft. Voor slechts 8 euro inclusief een kopje koffie of thee met wat lekkers voorafgaand aan de film. Op dinsdag 10 oktober vertonen wij naast Retour en Bourgogne ook The Only Living Boy in New York.

Met Retour en Bourgogne schetst Cédric Klapisch een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van de familie beheren, maar ondertussen hun eigen weg moeten vinden. Jean verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn familie.

Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden. Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen keuzes te maken en beslissingen over de toekomst te nemen. We volgen een jaar lang het ritme van de seizoenen, die in het teken staan van de wijn die ze gezamenlijk produceren. De ambachtelijke wijnbouw is een ware kunst. Klapisch laat op innemende wijze zien dat Jean, Juliette en Jérémie die verstaan.

Dinsdag 10 oktober
Aanvang: 14.00 uur
Zaal open: 13.30 uur
Prijs: 8,00 euro p.p.

Terug