Films

Madama Butterfly - Opera Encore

Madama Butterfly - Opera Encore Opera Encore
Regisseur

nvt

Acteurs

nvt

Genre

Opera encore

Tijdsduur

3 uur, 5 minuten

Komend seizoen zijn alle succesvolle live opera- en balletvoorstellingen nogmaals te zien als encore voorstelling! Op zondag 9 april vertonen wij een Encore voorstelling van de opera Madama Butterfly. De encore voorstellingen zijn opnames van de livevoorstelling en zijn dus exact hetzelfde.

Antonio Pappano voert een indrukwekkende cast geleid door Ermonela Jaho in Puccinni's diep ontroerende opera.

Puccini's Madama Butterfly is een van de meest populaire opera's, met betoverende muziek en een hartverscheurend verhaal van een liefhebbende jonge geisha die wordt achtergelaten door haar Amerikaanse echtgenoot. De veelgeliefde sopraan Ermonela Jaho zingt de titelrol voor het eerst in Covent Garden, in de prachtige productie van Moshe Leiser en Patrice Caurier.

De exotische beeldspraak van de Nagasaki setting is geïnspireerd door het 19e-eeuwse Westerse geromantiseerde beeld van Japan.
Puccini's muziek brengt de ochtendvogels tot leven, het ritueel van een bruiloft en de verleiding door marine officier B.F. Pinkerton (gezongen door de jonge tenor Marcelo Puente) van zijn jonge, onschuldige bruid. Tot bekende momenten horen de gepassioneerde aria 'Un bel dì' (Een mooie dag) wanneer de achtergelaten Cio-Cio-San aan haar dromen terug denkt.

Royal Opera Music Director Antonio Pappano, geprezen voor zijn interpretaties van Italiaanse opera, voert deze intense en ingrijpende reis van licht en opwinding naar duisternis en zelfopoffering.


Zondag 9 april
Aanvang: 15.45 uur
Prijs: 15,00 euro

Terug