Films

The Dream - Symphonic Variations - Marguerite and Armand - Live Ballet

The Dream - Symphonic Variations - Marguerite and Armand - Live Ballet Live Ballet
Regisseur

nvt

Acteurs

nvt

Genre

Live ballet

Tijdsduur

3 uur, 0 minuten

The Royal Ballet eindigt de vieringen ter gelegenheid van haar 70-jarig jubileum in het Royal Opera House met een gemengd programma van werken door oprichter en choreograaf Frederick Ashton.

Dit prachtig gemengde programma demonstreert de geweldige creatieve visie van Frederick Ashton, Oprichtend Choreograaf van The Royal Ballet.

The Dream is Ashton's bewerking van Shakespeare's losbandige komedie waar een bosgeest verwoestend, gewapend met een liefdesdrank, te werk gaat..

Symphonic Variations was Ashton's eerste werk, in 1946, na de Tweede Wereldoorlog, en een van de eerste van het gezelschap dat uitgevoerd werd op het gigantische hoofdpodium van het Royal Opera House,
Met zes dansers die een serie kwartetten, duetten, sextetten en solo's uitvoeren . Op Cesar Franck's broedende Variations symphoniques, viert dit rudimentaire meesterwerk de pure schoonheid van beweging.

Marguerite en Armand is Ashton's prachtige en emotionele bewerking van het welbekend verhaal van Alexandre Dumas fils, bekend door Verdi's opera La Traviata. Ashton creeerde dit aangrijpende ballet voor Margot Fonteyn en Rudolf Nureyev in 1963.

Tijdens onze live voorstellingen trakteren wij u graag op een goed glas wijn en heerlijke amusehapjes. De wijn wordt verzorgd door Le Petit Paradis en de amusehapjes zijn in handen van restaurant De Markies.

Woensdag 7 juni
Aanvang: 20.15 uur
Prijs: 22,50 euro

Omdat het een live-voorstelling betreft kunnen de definitieve tijden ietwat wijzigen. Houd hiervoor onze website in de gaten.

Terug