Films

The Magic Flute - Live Opera

The Magic Flute - Live Opera Live Opera
Regisseur

Acteurs

GEEN

Genre

Opera

Tijdsduur

3 uur, 15 minuten

Royal Opera House Seizoen 2017-2018 staat vol met schitterende opera- en balletvoorstellingen die via een live verbinding rechtstreeks vanuit het Londense Royal Opera House in Covent Garden bij AnnexCinema te zien zijn. Een unieke ervaring op het witte doek!


The Magic Flute
Julia Jones is de dirigente van deze betoverende productie van Mozarts The Magic Flute, die is gemaarkt voor The Royal Opera en wordt uitgevoerd door een schitterende cast met onder meer Roderick Williams als Papageno.

Mozarts wereldberoemde opera The Magic Flute wordt door regisseur David McVicar adembenemend tot leven gewekt in de schitterende decors van John Macfarlane.

Prins Tamino belooft de Koningin van de Nacht dat hij haar dochter Pamina zal redden van de tovenaar Sarastro. Hij gaat op weg, samen met de vogelvanger Papageno, maar dan blijkt dat niet alles is wat het lijkt...

David McVicars klassieke enscenering doet recht aan zowel de ernst als de humor van Mozarts werk. Het publiek wordt meegevoerd naar een sprookjesachtige wereld vol dansende dieren, vliegende voertuigen
en oogverblindende sterrenhemels.

De decors vormen een treffende achtergrond voor Mozarts caleidoscopische muziek, van het vocale vuurwerk door de Koningin van de Nacht en de lyrische liefdesduetten van Tamino en Pamina tot Papageno's hartveroverende, volksliedachtige aria's.

Behalve een komedie is The Magic Flute ook de verklanking van Mozarts spirituele overtuiging: Verlichtingsidealen als het zoeken naar wijsheid en deugdzaamheid vormen de grondslag van dit magische sprookje. The Magic Flute was direct een doorslaand succes en werd door Mozarts veronderstelde rivaal Salieri beschreven als een 'operone' - een grootse opera.Tijdens onze live ROH voorstellingen geniet u van opera en ballet van het allerhoogste niveau. Dit alles met haarscherp beeld en exclusieve interviews rondom de voorstelling. Tijdens de pauze wordt u getrakteerd op een goed glas wijn van Le Petit Paradis en heerlijke amusehapjes van Restaurant De Markies.

Woensdag 20 september
Aanvang: 20.15 uur
Prijs: 22,50 euro


Terug